warning icon
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!

Do blogu jsem zakomponovala své jednorázové mini projekty, například designové dekorace a předměty pro každodenní využití, dále také prezentace některých děl již v soukromých sbírkách, fotoreportáže a mnoho dalšího.

 

Porcelain Coffee to Go

Kolekce hrnků navržená pro G.Benedikt, výrobce hotelového porcelánu byla skvělá spolupráce podpořit ekologickou cestu pití kávy. Cokoli, co pomůže změnit naše návyky a ulevit životnímu prostředí je naděje pro budoucí generace

 

.

 

Soukromé sbírky

Předávání díla do rukou majitele je třešnička na dortu. Někteří mě dodatečně ještě potěší fotkou, kam obraz umístili. Ty, které doputovaly zatím nejdále patří San Francisco a Vídeň.

DSC_0152[1]     15328151_1366811793337057_532767089_n

 

 

Baby Bull Inspired by Peruvian Roof Top Bull

  

Pucara (Peru) is centre of production specific ceramic cow roof decorations. Known as Torito de Pucara, they are placed on the roof for good luck, fertility (of crops and livestock) and to bring prosperity. They are typically given as presents for extra luck and pretty much every building you see in southern Peru has one of the decorations on its roof. The tradition is one that pre-dates the Spanish. In Inca times the obvious difference in decoration would have been llamas replacing cows and an absence of Christian symbolism (it’s unlikely they would have had coke bottles either, but you never know). Today, they retain the same meaning but have been ‘Christianised’ and largely contain Christian symbolism alongside centuries old symbolism of traditional beliefs – for instance the sun and moon. As befits the church in the home of the ceramic cow, the church in Pucara is uniquely decorated with statues of ceramic cows that mimic the ones seen on the rooftops of southern Peru. There is some irony in this as the original meaning of the decorations was to honour Pachamama, the Inca earth goddess. As with so much to do with religion and belief in this part of the world, it is another example of the fusing of traditional and Catholic beliefs that is very common in Bolivia. It is difficult to tell whether there is just a veneer of Catholicism and people continue to believe the old traditions or whether the two religions are truly entwined in a way that makes it difficult to differentiate between them.

 

 

Tin Boxes

Limitovaná edice plechovek na čokoládové dropsy byla navržena pro čokoládové muzeum Chocostory. Design odkazoval na zemi původu čokolády. Produkt podpořil, tak jako v případě Coffee to Go řešení pro opakované používání a tedy šetrné k přírodě. Plechovky nejen, že nabízejí uskladnění téměř čehokoliv, ale plní i funkci dekorace v interiéru.

 

Atelier Je Sealer, Praha 2018

Tři roky v Praze měly velký význam na utváření identity Je Sealer. Za poměrně krátkou dobu se stihlo plno výstav a navázání nových přátelství. Magické centrum generovalo plno impulzů a nápadů. Kromě koláží se Je Sealer seznamovala i s fotografií. Výběr těch zajímavějších naleznete také v blogu.

   

 

Vizuální interpretace myšlenky

Vnímat autorovo dílo intenzivněji nastává v momentě, kdy si propojíme jeho duševní rozpoložení s vizuální interpretací myšlenky, jakési 3D vnímání (duševní rozpoložení, myšlenka, vizualizace). Smysl a motivaci psát články do blogu vidím nejen jako součást sebereflexe, ale také vtáhnutí diváka do nitra k hlubší interpretaci některých děl. Filozofie a výtvarné umění spojuje přirozená potřeba pracovat s tím co si myslíme, cítíme a vidíme.


LEAVE A REPLY

loading
×